Så lang ei reis

2014_07_31 MacLein Foto & Design Så lang ei reis plakat A319. september 2014 var det urpremiere for musikkteateret “Så lang ei reis” på Dampsaga Kulturhus. Denne storsatsingen var et bestillingsverk fra Steinkjer kommune i forbindelse med Grunnlovsjubileet i Norge i 2014 og 50 år med Steinkjer som storkommune. Manus er skrevet av Hans-Magnus Ystgaard og musikken er komponert av Kyrre Havdal. Eli Groven Sørensen hade regi og hovedrollene ble spilt av Madeleine Nilsen, Øyvind Brandtzæg og Edvard Hægstad. I tillegg var det mange roller som hovedpersonene hadde nære og fjerne forhold til gjennom livene sine. Når de ikke spilte individuelle roller, var de en del av koret som drev historia framover.

”Så lang ei reis” var et samarbeid mellom Steinkjer kommune, Sparbu Teaterlag, U.L. Ogna, Steinkjer Teaterverksted og sponsorer.

“Så lang ei reis” er en morsom og reflektert historie fra vår nære fortid der vi følger Anna og Lars fra de blir født (i 1964), til de møtes, blir forelsket, får barn og lever sine liv i gode og onde dager helt til barna deres står på steget til voksen­livet (i 2014). Mye har skjedd de 50 årene etter kommunesammen­slåingen i 1964, og vi får være med på en reise i gleder og sorger som viser en ung familie i møte med det mo­derne samfunnet. Deler av ”Så lang ei reis” kan oppfattes som en romantisk komedie, men under overflata lurer nok en spørrende og kritisk holdning til noen av forandringene som skjer.

MacLein Foto & Design hadde avsvaret for markedsføring og grafisk utforming av markedsmateriell som logo, grafiske elementer, plakater, banner, roll-ups, program, reklame, invitasjoner, annonser samt fotografering. «Så lang ei reis» hadde også egen FaceBook-side.