I blanke messingen

2011_11_10 MacLein Foto & Design IBM A3

I 2011/2012 satte Sparbu Teaterlag opp muikalen ”I blanke messingen” (The Full Monty) av Terrence McNally, som første amatørteater i Norge. ”I blanke messingen” er basert på en britisk filmkomedie fra 1997. Filmen ble en av de mest fremgangsrike britiske filmene gjennom tidene. Den ble satt opp som musikal på Broadway i 2000 (770 forestillinger) og på West End 2002 og 2009. Produksjonen vant ”London Evening Standard Theatre Award” for ”Best Musikal” i 2002. I Norge ble den satt opp Chateu Neuf I 2002 med bl.a Sven Nordin og Tommy Steine i hovedrollene.

Handling: Stålindustrien tvinges til å si opp mange av sine arbeidere og småbyen er preget av arbeidsløshet. Gaz er arbeidsløs, blakk, skilt og trenger å overbevise sin fraskilte kone om at han kan ta vare på sønnen deres. Inspirert av et Chippendale-show som nettopp er holdt i byen klarer han å overtale bestevennen David om å bli med å sette opp sitt eget strippeshow. De reklamerer med lett-tjente penger for relativt lite arbeid når de rekrutterer ytterligere fire danser til. Veien til mulig suksess blir atskillig mer humpete og bratt enn de kunne ha forestilt seg. Særlig når målsettingen er å skille seg ut fra en hvilken som helst bule-stripper; nemlig å gi sitt publikum full pakke! Forestillingen har masse humor, musikk, dans – med en alvorlig undertone på mannens og menneskenes selvbilde i den fattige småbyen når det ikke er arbeid å få.

Regi: Arnulf Haga. Koreografi: Anett Hjelkrem. Musikk: Bjørn Arne Toldnes. Sang: Kirsten Knedal Andersen. Stykket er oversatt av Runar Borge og tilrettelagt for Sparbu Teaterlag av Arnulf Haga.

I hovedrollene: Jan Arne Engan: Jonas Hyllmo (permittert platearbeider fra Franzen Mekaniske verksted). Roger Bjerkan: Pål Gunder Bertnes (arbeidsledig sveiser fra Franzen Mekaniske verksted). Leidulf Holan: Harald Klungset (konkursrammet gårdbruker). Lars Bendik Austmo: Karl Robert Lilleland (oppsagt kommunikasjonsrådgiver fra firmaet dottCom). Hallgeir Modell: Chaaruchandraa Chakupani: (konkursrammet indisk restauranteier).

MacLein Foto & Design hadde avsvaret for markedsføring og grafisk utforming av markedsmateriell som logo, grafiske elementer, plakater, program, ka(r)lender, reklame, invitasjoner, annonser samt fotografering. Mer informasjon om Sparbu Teaterlag på hjemmesiden deres og Facebook-siden.